Polityka Bezpieczeństwa Żywności
Master Pharm S.A. świadczy wysoko wyspecjalizowane usługi w zakresie projektowania i kontraktowej produkcji suplementów diety, środków spożywczych specjalnego przeznaczenia medycznego oraz innych preparatów spożywczych.
Politykę Bezpieczeństwa Żywności realizujemy poprzez określanie mierzalnych celów z uwzględnieniem obowiązującego w firmie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności opartego na wymaganiach normy ISO 22000, aktualnych przepisów prawnych oraz obustronnie uzgodnionych wymagań z Klientem.
Nadrzędnym celem firmy jest troska o najwyższą jakość oferowanych produktów.
Realizacja Polityki Bezpieczeństwa Żywności jest możliwa poprzez zapewnienie:
1) zidentyfikowania zagrożeń bezpieczeństwa żywności i nadzór nad nimi w taki sposób aby produkty były najwyższej jakości i bezpieczne dla Konsumenta,
2) ciągłego doskonalenia wdrożonego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnego z wymaganiami normy ISO 22000,
3) dążenia do certyfikacji wdrożonego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności,
4) programów potrzebnych do realizacji bezpiecznych wyrobów — w firmie wdrożono programy, tj. Dobra Praktyka Produkcyjna (GPP), Dobra Praktyka Higieniczna (GHP), ustanowiono Plan Higieny i Plan HACCP. Firma Master Pharm zapewnia ich utrzymanie i skuteczność,
5) personelu posiadającego odpowiednie kompetencje,
6) systematycznych szkoleń w zakresie istoty i ważności indywidualnych działań w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności,
7) podnoszenia kwalifikacji zawodowych personelu,
8) skutecznej komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej dotyczącej zagadnień bezpieczeństwa żywności,
9) ciągłych i systematycznych inwestycji w najnowsze rozwiązania techniczne i technologiczne.
Poprzez realizację Polityki Bezpieczeństwa Żywności pragniemy być godnym zaufania dostawcą bezpiecznych wyrobów, zwiększać zadowolenie Klientów, które jest miarą jakości naszej pracy.
Prezes Zarządu
(zobacz podpisany dokument [pdf])
Wersja angielska